Maarten Fontein is woedend op Steven ten Have, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. De oud-directeur van de Amsterdamse club heeft een advocaat in de hand genomen om tekst en uitleg te vragen en eventueel een aanklacht voor te bereiden. Dit weet Voetbal International te melden.

Fontein is razend om enkele uitspraken van Ten Have die aan het licht zijn gekomen door middel van de uitgelekte brief gericht aan Johan Cruijff. Hierin beschuldigt de voorzitter van de RvC Fontein van een dubieuze rol bij de sponsordeal met Aegon. Uit de uitgelekte brief blijkt dat Ten Have van mening is dat Fontein, destijds commercieel directeur bij Ajax, persoonlijk zijn voordeel wilde doen bij de sponsordeal met Aegon.  In de brief staat te lezen: “Fontein heeft gepoogd een bepaling in het contract met Aegon te laten opnemen die mogelijk voordelig was voor zijn eigen positie en zeer discutabel”.

Zowel Fontein als Aegon zijn zeer verontwaardigd door de uitspraken van Ten Have en eisen excuses. Een woordvoerder van Aegon heeft verklaard dat er sprake is van een lariekoek-verhaal en dat Aegon geen idee heeft waar de informatie van Ten Have vandaan komt. De oud-bestuurder van de Amsterdammers heeft advocaat Harro Knijff in de hand genomen om een brief te schrijven waarin om tekst en uitleg wordt gevraagd. Indien Ten Have niet terugkomt op zijn woorden dan is het voor Fontein het overwegen waard om naar de rechter te stappen.

Foto: Remepro