Als supporter van een grote club als Ajax word je dagelijks getergd met een groot aantal ongegronde geruchten. Hoewel ze vaak nauwelijks de moeite waard zijn, blijven ze toch door menig Ajax-hart en -hoofd rondspoken, al zijn het duidelijk onwaarheden en is soms niets van alle berichten officieel bevestigd. Daarom komen alle geruchten rond transfernieuws terug in het Ajax1 Geruchtencircus, zodat niets over het hoofd gezien wordt. Of het gerucht een betrouwbare bron heeft doet er dus niet toe: we maken er hier allemaal melding van.

Maarten Stekelenburg

23 juli 2011
AS Roma vertraagt de transfer van Stekelenburg. De clubs in Italië hebben te maken met strenge eisen van banken. Lees hier het volledige artikel.

25 juli 2011
Als we de Italiaanse krant Corriero Dello Sport moeten geloven is het rond. Stekelenburg vertrekt voor vier jaar naar AS Roma. Danny Blind zegt dat er nog geen akkoord is. Lees hier het volledige artikel.

26 juli 2011
AS Roma heeft zijn zinnen gezet op Stekelenburg. De Italiaanse club gaat een hoger bod uitbrengen op de doelman. Lees hier het volledige artikel.

29 juli 2011
Stekelenburg is persoonlijk al rond met AS Roma, maar de clubs zelf zijn er nog niet uit. AS Roma slaagt er maar niet in om een bankgarantie te overleggen.  Lees hier het volledige artikel.

Maarten Stekelenburg wordt zaterdag 30 juli medisch gekeurd door AS Roma, zo meldt het Algemeen Dagblad. Lees hier het volledige artikel.

Ajax heeft het akkoord met AS Roma bevestigd op haar website. Het akkoord met de Italiaanse club is akkoord onder voorbehoud van een aantal voorwaarden, naar verluid is één van die voorwaarden een bankgarantie die de club moet geven. Lees hier het volledige artikel.

30 juli 2011
Maarten Stekelenburg en AS Roma zijn er definitief uit. De doelman kan een vierjarig contract tekenen in Italië, maar de clubs zijn er nog niet uit. Lees hier het volledige artikel.

Michel Vorm

30 juli 2011
Stekelenburg lijkt te gaan vertrekken naar AS Roma. Kenneth Vermeer lijkt zijn vervanger te gaan worden, maar Ajax wil er graag nog een keeper bij hebben. Michel Vorm wordt vandaag in verband gebracht met Ajax. Lees hier het volledige artikel.

31 juli 2011
”Michel zal niet naar Ajax gaan,” aldus Wessel Wezenberg de zaakwaarnemer van Michel Vorm tegenover Ajaxinside.nl. De doelman werd de laatste dagen in verband gebracht met Ajax, maar de transfer lijkt nu van de baan. Lees hier het volledige artikel.

Dimitri Bulykin

24 juli 2011

Dimitri Bulykin staat in de belangstelling van Ajax, althans dat zegt Frank de Boer na de wedstrijd tegen Independiente. Lees hier het volledige artikel.

25 juli 2011
Dimitri Bulykin vertrekt toch niet naar Ajax. De spits is voor tachtig procent rond met Bordeaux. Lees hier het volledige artikel.

26 juli 2011
Dmitri Bulykin definitief niet naar Ajax. Volgens Blind is het onzin dat de sterke Rus een aanbieding heeft gekregen van Ajax: “Frank heeft gezegd dat hij een type Bulykin interessant vindt”, legt de sportbestuurder uit aan Voetbal International. “Een sterke kerel dus, die in de zestien iets kan betekenen. Maar hij is 31 jaar, verdient een hoop geld en er hangt ook nog een transfersom aan. Dat gaat gewoon niet.” Lees hier het volledige artikel.

Mounir El Hamdaoui

25 juli 2011
Mounir El Hamdaoui is welkom bij PSV, althans dat zei hoofdtrainer Fred Rutten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Technisch directeur Marcel Brands ontkende op heden steeds te belangstelling voor de spits. Lees hier het volledige artikel.

26 juli 2011
Mounir El Hamdaoui vindt het niet erg om bij Jong Ajax te voetballen. De spits is door Hoofdtrainer Frank de Boer teruggezet naar de beloften, maar de spits maakt zich geen zorgen. “Ajax moet naar mij toekomen. Ik heb nog een contract voor drie jaar. De club heeft beslist dat ik op dit moment in Jong Ajax moet spelen. De bal ligt bij Ajax.” Lees hier het volledige artikel.

27 juli 2011
Er zijn meerdere buitenlandse aanbiedingen voor Mounir El Hamdaoui, dat zegt Danny Blind tegenover VI. “Voor Mounir zijn er wat buitenlandse aanbiedingen gekomen,” zegt Blind. “Maar óf hij wilde er zelf niet heen, óf het voorstel was onvoldoende. Lees hier het volledige artikel.

“Ik vraag me af over welke aanbiedingen Blind het heeft. We hebben onlangs nog om de tafel gezeten met de directeuren Slop en Van der Aat. Die lieten ook nadrukkelijk weten dat er geen interesse was in Mounir. Dat klopt ook, anders hadden wij het wel geweten, toch?” zegt Sigi Lens de zaakwaarnemer van El Hamdaoui tegenover NU Sport. Lees hier het volledige artikel.

29 juli 2011

PSV ontkende de laatste weken de  interesse in El Hamdaoui, maar vandaag heeft PSV zich officiëel bij Ajax gemeld. Lees hier het volledige artikel.

30 juli 2011
“PSV wilde El Hamdaoui transfervrij.” dat zegt Danny Blind vandaag in het AD. Lees hier het volledige artikel.


Geoffrey Castillion

24 juli 2011
Geoffrey Castillion wordt niet de tweede spits bij Ajax. De aanvaller mag op huurbasis vertrekken uit Amsterdam. Lees hier het volledige artikel.

26 juli 2011
RKC Waalwijk wil Castillion gratis huren van Ajax.  ”Als we met Geoffrey zelf, zijn zaakwaarnemer en Ajax tot de conclusie komen dat RKC de beste club voor zijn ontwikkeling is, hoeft die club zijn salaris niet over te nemen. Dat staat nog open uit de deal met Derk Boerrigter,” aldus technisch manager Danny Blind. Lees hier het volledige artikel.

Niet alleen RKC Waalwijk wil Castillion graag huren. Ook NAC Breda is erg geïnteresseerd in de spits. Lees hier het volledige artikel.

Alexander Milosevic, Ismaïl Aissati, Jan-Arie van der Heijden, Evander Sno en Harry Forrester.


24 juli 2011

Ajax heeft interesse in Alexander Milosevic. De verdediger van AIK weet nog van niets, maar volgens het Zweedse Aftonbladet zou Ajax zelfs al gesproken hebben met zijn zaakwaarnemer. Lees hier het volledige artikel.

26 juli 2011
“Wat mij betreft blijf ik gewoon hier.” Helaas zijn dit niet de woorden van Stekelenburg, maar van Ismaïl Aissati. De Marokkaan werd vorig seizoen verhuurd aan Vitesse. De clubs zou de middenvelder eerst definitief overnemen van Ajax, maar dat mislukte. Lees hier het volledige artikel.

27 juli 2011
Jan-Arie van der Heijden mag vertrekken uit Amsterdam. De middenvelder hoopte een plek bij de A-selectie te veroveren, maar dat is hem niet gelukt. Jan-Arie zal de komende maand een nieuwe club gaan zoeken. Lees hier het volledige artikel.

RKC heeft geinformeerd naar Evander Sno. Ruud Brood wil de middenvelder graag aantrekken. Sno leek eerst te gaan vertrekken naar Genoa, maar daar kwam hij niet door de medische keuring. Lees hier het volledige artikel.

Harry Forrester krijgt een éénjarig contract bij Ajax. De middenvelder liep de afgelopen weken stage bij Jong Ajax. Lees hier het volledige artikel.

Met dank aan: Mark Vlastuin

23 juli 2011
AS Roma vertraagt transfer van Stekelenburg. De clubs in Italië hebben te maken met strenge eisen van banken.
https://ajax1.nl/archief/roma-vertraagt-transfer-stekelenburg/#more-12187

24 juli 2011
Geoffrey Castillion wordt niet de tweede spits bij Ajax. De aanvaller mag op huurbasis vertrekken uit Amsterdam.
https://ajax1.nl/archief/geoffrey-castillion-mag-verhuurd-worden/#more-12241

Dimitri Bulykin staat in de belangstelling van Ajax, althans dat zei Frank de Boer na de wedstrijd tegen Independiente.
https://ajax1.nl/archief/hij-een-soort-aanvaller-die-nog-niet-hebben/#more-12244

25 juli 2011
Mounir El Hamdaoui is welkom bij PSV, althans dat zei hoofdtrainer Fred Rutten in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Technisch directeur Marcel Brands ontkende op heden steeds te belangstelling voor de spits.
https://ajax1.nl/archief/el-hamdaoui-welkom/#more-12286

Dimitri Bulykin vertrekt toch niet naar Amsterdam. De spits is voor tachtig procent rond met Bordeaux.
https://ajax1.nl/archief/geen-ajax-voor-bulykin/#more-12280

Als we de Italiaanse krant Corriero Dello Sport moeten geloven is het rond. Stekelenburg vertrekt voor vier jaar naar AS Roma. Danny Blind zegt dat er nog geen akkoord is.
https://ajax1.nl/archief/stekelenburg-voor-6-miljoen-euro-naar-roma/#more-12302

Ajax heeft interesse in Alexander Milosevic. De verdediger van AIK weet nog van niets, maar volgens het Zweedse Aftonbladet zou Ajax zelfs al gesproken hebben met zijn zaakwaarnemer.
https://ajax1.nl/archief/ajax-zweden-voor-verdediger-alexander-milosevic/#more-12309

26 juli 2011
RKC Waalwijk wil Castillion gratis huren van Ajax.  Als we met Geoffrey zelf, zijn zaakwaarnemer en Ajax tot de conclusie komen dat RKC de beste club voor zijn ontwikkeling is, hoeft die club zijn salaris niet over te nemen. Dat staat nog open uit de deal met Derk Boerrigter”, aldus technisch manager Danny Blind
https://ajax1.nl/archief/rkc-wil-castillion-gratis-huren/#more-12321

AS Roma heeft zijn zinnen gezet op Stekelenburg. De Italiaanse club gaat een hoger bod uitbrengen op de doelman.
https://ajax1.nl/archief/roma-verhoogd-bod-op-stekelenburg/#more-12328

Dmitri Bulykin vertrekt toch niet naar Ajax. Volgens Blind is het onzin dat de sterke Rus een aanbieding heeft gekregen van Ajax: “Frank heeft gezegd dat hij een type Bulykin interessant vindt”, legt de sportbestuurder uit aan Voetbal International. “Een sterke kerel dus, die in de zestien iets kan betekenen. Maar hij is 31 jaar, verdient een hoop geld en er hangt ook nog een transfersom aan. Dat gaat gewoon niet.”
https://ajax1.nl/archief/blind-bulykin-naar-ajax-kan-gewoon-niet/#more-12349

Niet alleen RKC Waalwijk wil Castillion graag huren. Ook NAC Breda is erg geïnteresseerd in de spits.
https://ajax1.nl/archief/na-rkc-wil-ook-nac-castillion-huren/#more-12361

Mounir El Hamdaoui vindt het niet erg om bij Jong Ajax te voetballen. De spits is door Hoofdtrainer Frank de Boer teruggezet naar de beloften, maar de spits maakt zich geen zorgen. “Ajax moet naar mij toekomen. Ik heb nog een contract voor drie jaar. De club heeft beslist dat ik op dit moment in Jong Ajax moet spelen. De bal ligt bij Ajax.”
https://ajax1.nl/archief/el-hamdaoui-blijft-kalm-de-bal-ligt-bij-ajax/#more-12365

“Wat mij betreft blijf ik gewoon hier.” Helaas zijn dit niet de woorden van Stekelenburg, maar van Ismaïl Aissati. De Marokkaan werd vorig seizoen verhuurd aan Vitesse. De clubs zou de middenvelder eerst definitief overnemen van Ajax, maar dat mislukte.
https://ajax1.nl/archief/wat-mij-betreft-blijf-ik-gewoon-hier/#more-12373

27 juli 2011
Jan-Arie van der Heijden mag vertrekken uit Amsterdam. De middenvelder hoopte een plek bij de A-selectie te veroveren, maar dat is hem niet gelukt. Jan-Arie zal de komende maand een nieuwe club gaan zoeken.
https://ajax1.nl/archief/van-der-heijden-mag-vertrekken-bij-ajax/#more-12378

Er zijn meerdere buitenlandse aanbiedingen voor Mounir El Hamdaoui, dat zegt Danny Blind tegenover VI. “Voor Mounir zijn er wat buitenlandse aanbiedingen gekomen,” zegt Blind. “Maar óf hij wilde er zelf niet heen, óf het voorstel was onvoldoende.
https://ajax1.nl/archief/el-hamdaoui-weigerde-alle-aanbiedingen/#more-12392

“Ik vraag me af over welke aanbiedingen Blind het heeft. We hebben onlangs nog om de tafel gezeten met de directeuren Slop en Van der Aat. Die lieten ook nadrukkelijk weten dat er geen interesse was in Mounir. Dat klopt ook, anders hadden wij het wel geweten, toch?” zegt Sigi Lens de zaakwaarnemer van El Hamdaoui tegenover NU Sport.
https://ajax1.nl/archief/zaakwaarnemer-ontkent-uitspraken-van-blind/#more-12394

RKC heeft geinformeerd naar Evander Sno. Ruud Brood wil de middenvelder graag aantrekken. Sno leek eerst te gaan vertrekken naar Genoa, maar daar kwam hij niet door de medische keuring.
https://ajax1.nl/archief/rkc-heeft-belangstelling-voor-sno/#more-12412

29 juli 2011
Stekelenburg is persoonlijk al rond met AS Roma, maar de clubs zelf zijn er nog niet uit. AS Roma slaagt er maar niet in om een bankgarantie te overleggen.
https://ajax1.nl/archief/transfer-stekelenburg-regelrechte-soap/#more-12438

Maarten Stekelenburg wordt zaterdag 30 juli medisch gekeurd door AS Roma, zo meldt het Algemeen Dagblad.
https://ajax1.nl/archief/zaterdag-medische-keuring-stekelenburg/#more-12478

Ajax heeft het akkoord met AS Roma bevestigd op haar website. Het akkoord met de Italiaanse club is akkoord onder voorbehoud van een aantal voorwaarden, naar verluid is één van die voorwaarden een bankgarantie die de club moet geven.
https://ajax1.nl/archief/ajax-transfer-stekelenburg-onder-voorwaarden/#more-12498

PSV ontkende de laatste weken de  interesse in El Hamdaoui, maar vandaag heeft PSV zich officiëel bij Ajax gemeld.
https://ajax1.nl/archief/psv-maakt-serieus-werk-van-el-hamdaoui/#more-12500

30 juli 2011
“PSV wilde El Hamdaoui transfervrij.” dat zegt Danny Blind vandaag in het AD.
https://ajax1.nl/archief/blind-psv-wilde-el-hamdaoui-transfervrij/#more-12517

Harry Forrester krijgt een éénjarig contract bij Ajax. De middenvelder liep de afgelopen weken stage bij Jong Ajax
https://ajax1.nl/archief/harry-forrester-krijgt-zijn-contract/#more-12523

Stekelenburg lijkt te gaan vertrekken naar AS Roma. Kenneth Vermeer lijkt zijn vervanger te gaan worden, maar Ajax wil er graag nog een keeper bij hebben. Michel Vorm wordt vandaag in verband gebracht met Ajax.
https://ajax1.nl/archief/vorm-moet-concurreren-met-vermeer/#more-12526

Maarten Stekelenburg en AS Roma zijn er definitief uit. De doelman kan een vierjarig contract tekenen in Italië, maar de clubs zijn er nog niet uit.
https://ajax1.nl/archief/stekelenburg-en-roma-akkoord/#more-12536

31 juli 2011
”Michel zal niet naar Ajax gaan,” aldus Wessel Wezenberg de zaakwaarnemer van Michel Vorm tegenover Ajaxinside.nl. De doelman werd de laatste dagen in verband gebracht met Ajax, maar de transfer lijkt nu van de baan.
https://ajax1.nl/archief/doelman-michel-vorm-niet-naar-ajax/#more-12568