Het is inmiddels geen geheim meer dat Timothy Fosu-Mensah het jammer vond dat hij geen contractaanbieding kreeg van Ajax een aantal jaar geleden. Bij ‘Andy in de auto’ spreekt de sterke verdediger er opnieuw over.

“Ik kreeg geen contractaanbieding, helaas. Er was interesse vanuit het buitenland en ik houd wel van een avontuurtje. Ik vond het wel jammer dat ik geen contract kreeg van de club. Dat is iets speciaals en zeker bij Ajax, de grootste club van Nederland. Bij Ajax onder contract zijn is iets speciaals. Het is jammer dat het niet is gebeurd, want ik heb er van O8 tot aan de O17 gespeeld.”

Fosu-Mensah sluit na een verhuurperiode aan Crystal Palace deze zomer weer aan bij Manchester United. Afgelopen seizoen was er ook vage interesse van Ajax in de verdediger. Mochten de Amsterdammers opnieuw interesse gaan tonen dan zijn ze zeker niet kansloos. “De voorbereiding sluit ik straks weer aan bij United. Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik blijf spelen. Ook met het oog op Oranje. Dat is ook mijn doel: blijven spelen. Ik houd al mijn opties open, dus ook Ajax natuurlijk. Ik vind de Premier League gewoon fijn om in te spelen, omdat ik daar vorig seizoen veel in heb kunnen spelen. Het liefst speel ik daar gewoon in, maar je weet het nooit in het voetbal. Ajax is ook gewoon echt een hele mooie club.”