Afgelopen vrijdag publiceerde De Telegraaf een foto van Frenkie De Jong’s zaakwaarnemer Ali Dursun met de technische afdeling van PSG in de Harbour Club in Amsterdam. In de uitzending van Studio Voetbal van zondagavond zeggen Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen het geen toeval te vinden dat deze foto naar buiten is gekomen.

de jong

Henk Timmer zegt nog te denken dat de transfer van De Jong naar Parijs zo goed als rond is. “Als je en plein public met de hele entourage gaat zitten, dan wíl je ook gezien worden”, aldus de zaakwaarnemer. “Als die 75 miljoen euro naar buiten komt, denk ik dat het wel klaar is. Of het waar is weet ik niet, dat weet Marc Overmars.”

Van Hooijdonk denkt juist iets anders. Ik denk niet dat het een gelopen koers is. Je kunt altijd gefotografeerd worden. Het is niet handig als je in de Harbour Club gaat zitten. Als je gefotografeerd wil worden, zou het kunnen om bij een andere club nog iets los te krijgen.”

Arno Vermeulen is het eens met Van Hooijdonk. “Ik geloof echt dat er een heel serieuze andere kandidaat is. Ik denk dat City hem heel graag wil hebben en kan betalen. Iedereen speelt spelletjes in dat wereldje. Iedereen kan er baat bij hebben. PSG kan er baat bij hebben om zo’n foto uit te laten lekken, maar ook Frenkie de Jong. Dan wordt de rest misschien wakker.”

“Het is een spel. Als je écht niet wilt dat dit naar buiten komt, ga je daar niet zitten. Dan huur je een kamer op de zesde verdieping van het Hilton Hotel. Het is echt bewust gedaan”, aldus de NOS-commentator.

Frenkie de Jong krijgt transferadvies: ‘Echt een type voor de Bundesliga’