De gelijkmaker van Guyon Fernandez vertelt  eigenlijk het verhaal van de hele wedstrijd. De enige reden dat PEC tot scoren kwam was het belabberde verdedigen van Ajax. In dit geval gingen Veltman en Moisander de fout in.

Ajax begon heel aardig aan de wedstrijd. Al na zeven minuten wist Klaassen het net te vinden.

Geheel in het patroon van Ajax na de winterstop lukte het de Amsterdammers ook dit keer niet de voorsprong te behouden. Dertig minuten na de openingstreffer komt Zwolle op 1-1. Doelpuntenmaker Fernandez viert een feestje.

Frank de Boer is not amused met de manier waarop zijn ploeg speelt.

Op slag van rust kreeg Veltman nog een geweldige kopkans. Zijn inbreng stuitte op de vuisten van Zwolle-goalie Boer.

Na ongeveer zeventig minuten spelen stapte Ajax af van het positiespel en gingen het spelen op de lange bal. Meestal kwam deze in de handen terecht van Diederik Boer.

Voor Zwolle voelt dit gelijkspel als een overwinning…

Voor Ajax doet hij aan als een nederlaag.