De helden van de met 0-1 gewonnen halve finale van de KNVB Beker tegen AZ heten Kenneth Vermeer en Lasse Schöne. De een hield knap zijn doel schoon en de ander krulde op prachtige wijze de enige treffer tegen de touwen.

In de vermakelijke helft golft het spel op en neer. Daley Blind mist de grootste kans, na een heerlijke steekpass van Schöne.

Na een half uur lijken de Alkmaarders echter in een zetel geholpen te worden. Joël Veltman veroorzaakt een strafschop en moet na zijn tweede gele kaart binnen een minuut (!) het veld verlaten.

Gelukkig beschikt Ajax nog over penaltykiller Vermeer. Met een katachtige duik houdt hij de Amsterdammers in de wedstrijd.

Als Mattias Johansson vlak na rust ook mag inrukken zijn de verhoudingen weer gelijk. De bezoekers krijgen geen penalty, maar mogen wel op een mooie plek aanleggen voor een vrije trap.

Laat dat nou net een specialiteit zijn van Schöne. De Deen laat AZ-doelman Esteban met een prachtige trap kansloos.

Nog enkele malen laat de tweede doelman van Ajax zijn kunsten zien. Hier met een katachtige reflex op een schot van Johann Berg Gudmundsson.

Doelpunten vallen er niet meer en dus mag Ajax zich opmaken voor de finale in De Kuip. Op 20 april is PEC Zwolle daar de tegenstander.