Frank de Boer heeft de directie woensdag laten weten zijn tot medio 2017 lopende contract niet uit te dienen. Volgens De Telegraaf zullen de spelers, die drie dagen vrij waren, vandaag worden ingelicht. De directie heeft al ingestemd met het vertrek van De Boer. Na het informeren van de spelers volgt de officiële bevestiging.

Peter Bosz lijkt de beste papieren te hebben om De Boer op te volgen. De ex-trainer van Vitesse staat momenteel onder contract bij Maccabi Tel Aviv, de club waar Jordi Cruijff als technisch directeur werkzaam is. Volgens de beleidsbepalers sluit zijn visie aan bij de filosofie van de onlangs overleden Johan Cruijff.

De beslissing om te stoppen als Ajax-trainer maakte De Boer niet alleen in het belang van de club, maar ook voor zichzelf. De trainer, die in 5,5 jaar vier landstitels won, vindt het tijd worden voor een nieuwe club of voor een sabbatical. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Jürgen Klopp, die vorig jaar ook zo’n tussenjaar heeft gehad. De huidige trainer van Liverpool zat toen in dezelfde situatie als De Boer en wilde zijn club (Dortmund)  trouw blijven. Iets wat de 45-jarige trainer van Ajax de afgelopen jaren ook deed. Zo wees hij onder andere Swansea City, Liverpool en Tottenham Hotspur af.

Update 9:13 uur

Ajax heeft bevestigd dat Frank de Boer na dit seizoen stopt als hoofdtrainer van Ajax. Zijn contract dat loopt tot 1 juli 2017 zal worden ontbonden. Naast Frank de Boer vertrekt ook Orlando Trustfull na dit seizoen bij Ajax.