Hoe belangrijk de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb is weet Frank de Boer maar al te goed. In gesprek met het ANP geeft de trainer zijn visie op de aanstaande wedstrijd: “Dit wordt een cruciale wedstrijd voor overwintering in Europa.”

Op dit moment staat Ajax derde in groep D. De Amsterdamse formatie heeft één punt uit het duel met Olympique Lyon overgehouden. Tegenstander Dinamo Zagreb staat onderaan en wist, net als Ajax, nog niet te scoren.

Ajax is als ploeg echter klaar om de strijd aan te gaan. “We hebben een goede ploeg en de jongens zijn klaar om hun klasse te laten zien in Zagreb. Dit wordt ook een mentale test. We weten namelijk dat deze wedstrijd cruciaal kan zijn als we deze groep willen overleven”, onderstreept De Boer nogmaals.

De trainer kan in het duel met de Kroaten gewoon beschikken over Miralem Sulejmani en Gregory van der Wiel. De Serviër werd zondag vader, maar is toch meegereisd naar Kroatië. Van der Wiel was in competitieverband geschorst, maar kan in Europees verband wel voor Ajax spelen. Ruben Ligeon, die tegen AZ nog als rechtsback fungeerde, is niet meegereisd met de groep.