“Het was misschien wel één van onze beste wedstrijden”, opent Frank de Boer het interview met Eredivisie Live. Ajax won in Kerkrade met 1-2 van Roda JC, door twee doelpunten in de laatste minuten van Christian Eriksen en Lasse Schöne. “We hebben uiteindelijk een fantastisch karakter getoond. We zijn er in blijven geloven en hebben zeer terecht gewonnen”, merkt de Amsterdamse oefenmeester op na het veertiende duel in de Eredivisie.

“Je ziet de jongens niet tegen zichzelf voetballen, maar knokken om gerechtigdheid te halen. Dan is het natuurlijk fantastisch om die tweede te maken”, wijst De Boer op het doelpunt van Lasse Schöne. “Ik moet een compliment uitdelen aan de jongens, ze zijn er in blijven geloven. Er zat altijd wat tussen en gelukkig maak je op een voetballende wijze de tweede goal”, aldus de trainer van Ajax.

Op het moment van schrijven is PSV – Vitesse bezig. Twee ploegen die boven Ajax staan op de ranglijst. Saillant detail: Ajax speelt volgende week in eigen huis tegen de huidige koploper van de Eredivisie. “Dit is een opsteker voor ons”, geeft De Boer aan. “Nu kunnen we twee uur terug rijden en kijken naar de wedstrijd PSV – Vitesse.” Ajax – PSV wordt afgewerkt op zaterdag 1 december.