Een 0-2 stond op het scorebord in Friesland na de wedstrijd ONS Sneek – Ajax. Geen grote uitslag, maar Frank de Boer zag wel degelijk positieve punten: “Ik heb een heel goed centraal duo gezien, die eigenlijk niets fouten hebben gedaan”, zegt De Boer tegenover Eredivisie Live. De Amsterdamse trainer stelde woensdagavond jongelingen Joël Veltman en Stefano Denswil op. Laatstgenoemde debuteerde voor Ajax en wist zelfs te scoren.

“Het is voor Stefano de eerste keer op het allerhoogste niveau, hij heeft het verdienstelijk gedaan. Ik ben heel positief over Stefano Denswil. Hij heeft zich gemanifesteerd om daar te spelen, ook zaterdag.” Op die dag speelt Ajax de belangrijke wedstrijd in de Eredivisie tegen Vitesse. “We hebben veel spelers rust kunnen gunnen. Dat was belangrijk voor de komende twee weken, die zijn heel belangrijk voor ons”, gaat de trainer van Ajax verder.

De komende twee weken is het heel goed mogelijk dat Frank de Boer het moet stellen zonder Derk Boerrigter en Jody Lukoki. De twee aanvallers kenden wat blessureleed en vielen tegen ONS Sneek uit met diverse blessures. “Derk Boerrigter kreeg een knietje in de rug, maar gelukkig niet op de plek waar hij eerder aan geblesseerd was. Jody Lukoki kreeg last van zijn knie en moest er ook af.” Het is afwachten hoe het gesteld is met Boerrigter en Lukoki. Houd Ajax1.nl in de gaten voor al het nieuws rondom deze aanvallers.