Dit is mijn Club (AT5) sprak uitgebreid met Frank de Boer: ‘Ik hoop een wedstrijd of drie, vier voor het Frank de Boereinde van het seizoen met de schaal in m’n handen te staan’.

Frank de Boer over Richairo Zivkovic: ‘Denk je nou echt dat zo’n jongen wordt weggestuurd als hij één keer te laat komt?’ Reageert De Boer ietwat gepikeerd. ‘Hij komt vaker te laat, vooral bij Oranje. Hij kwam al te laat op Schiphol aan, daarna werd het een optelsom. Dan vind ik dat ik mijn collega’s moet steunen. Je voetbalt wel bij Ajax natuurlijk, dat moet je ook uitdragen’.

Ook Daley Sinkgraven komt ter sprake in het interview: ‘We hebben in het begin van het seizoen al over hem gesproken, volgens mij hebben we zelfs al een keer een bod neergelegd bij Heerenveen ja’, stelt Frank de Boer. Hoewel de trainer eerder al aan heeft gegeven in de winterstop geen aankopen te willen doen, sloot hij de komst van Sinkgraven toch niet helemaal uit. ‘Hem kopen en nog een half jaar verhuren aan Heerenveen zou een optie kunnen zijn ja’.

Frank de Boer zegt verder dat hij dit seizoen bij Ajax af gaat maken. Maar ook over zijn mogelijke opvolger heeft hij wel ideeën. Zo wordt Jaap Stam vaak genoemd. ‘Ik denk dat Jaap de kwaliteiten heeft om een goede trainer te zijn’, stelt De Boer. ‘Hij heeft weliswaar nog nooit op het hoogste niveau getraind, maar ja, dat had ik ook niet. Maar zoals hij zich presenteert bij Jong Ajax zou ik hem een positief advies geven’.

Sowieso ziet Frank de Boer zijn opvolger het liefst bij Ajax vandaan komen. ‘Als we een opvolger binnen de eigen gelederen hebben, of dat nou Wim Jonk is of Jaap Stam, dan moeten we dat doen. Deze jongens weten hoe we willen spelen’.

Maar voor er over een eventueel afscheid gesproken kan worden moet er natuurlijk eerst nog een kampioenschap in de wacht worden gesleept. ‘Ik hoop een wedstrijd of drie, vier voor het einde van het seizoen. Dan hebben we weer progressie geboekt, dat zou mooi zijn’, sluit Frank de Boer af. Ajax nieuws Ajax1.nl