Frank de Boer zag zaterdagavond twee verschillende ploegen uit Amsterdam. Ajax speelde de eerste helft pover, maar kwam in de tweede helft beter uit de startblokken. “De eerste tien minuten kon het een rare wedstrijd worden, maar daarna hebben we gedomineerd”, geeft de trainer aan tegenover Eredivisie Live.

“We hebben heel geduldig gespeeld en het was wachten totdat de ruimtes zouden vallen. Je moet je eigen spel blijven spelen, wat we hebben afgesproken. Het veld is niet ideaal, maar we konden altijd Lasse Schöne vinden of een driehoekje maken. Zo wilden we NAC bestrijden.” Uiteindelijk bleef het bij 0-2 door doelpunten van Kolbeinn Sigthórsson en een eigen doelpunt van Tim Gilessen.

“Het was wachten op de 0-3 en zij hebben geen kans meer gehad”, toont Frank de Boer zich tevreden na afloop van de wedstrijd. De Amsterdamse oefenmeester zal volgende week misschien nog vrolijker zijn, want dan kan Ajax het kampioenschap binnenslepen in een thuiswedstrijd tegen Willem II. Met een knipoog gaf De Boer aan dat hij wel zin had in een feestje.