Frank de Boer zag zijn ploeg tot tweemaal toe op voorsprong komen op vijandelijk terrein, maar na negentig minuten stond toch de 2-2 op het scorebord. Tegen Feyenoord verspilde Ajax al voor zesde keer dit seizoen punten in de Eredivisie. Er werd onder andere tegen AZ, ADO Den Haag en FC Utrecht gemorst. De trainer van de Amsterdammers stond Eredivisie Live te woord na De Klassieker.

“Het is zuur, we hadden eerder het gevoel dat wij de 1-3 zouden maken dan dat Feyenoord de 2-2 zou scoren”, vertelt De Boer over de late goal van Feyenoord-spits Graziano Pellè. Als verdediger kan de trainer van Ajax het wel weten: ” Een man in de zestien mag nooit draaien en schieten.”

Het keerpunt in de tweede helft was de rode kaart voor verdediger Niklas Moisander. De Fin kreeg zijn tweede gele kaart na een licht vergrijp. De Boer zag ook niet veel in deze overtreding: “Misschien dat hij hem licht vasthoudt, maar ik kon het niet goed zien.” Voor deze rode kaart had Ajax het betere van het spel en was de ploeg gevaarlijk in de omschakeling.

“Hier word je niet vrolijk van”, sluit De Boer zijn verhaal af. “Je had gewoon vier punten meer moeten hebben na Heracles en nu Feyenoord. De laatste minuten krijg je weer een goal tegen, dat is heel zuur.” Ajax staat nu op een vierde plaats in de Eredivisie en heeft vier punten achterstand op koploper FC Twente. De Tukkers hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.