In een interview met Voetbal Magazine spreekt Frank de Boer de hoop uit dat Edwin van der Sar volgend jaar in Amsterdam werkzaam zal zijn. De trainer van Ajax en oud-ploeggenoot van de doelman wil een poging doen Van der Sar te verleiden tot een dienstverband bij de Amsterdamse club.

Van der Sar maakte eerder dit jaar bekend aan het einde van het seizoen een punt achter zijn actieve loopbaan te zetten. De recordinternational van het Nederlands elftal hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen om zo meer tijd vrij te maken voor zijn gezin. Vanuit die positie gekeken is het maar de vraag of de huidige keeper van Manchester United het ziet zitten om aan de slag te gaan bij Ajax. Frank de Boer denkt daar echter anders over.

“Natuurlijk moet hij het zelf wel willen, maar ik geloof wel dat dat goed zit”, aldus De Boer. “Ik zou hem erg graag bij de club hebben. Edwin is op en top sportman en bovendien een fantastisch mens. We zullen moeten kijken of we een functie voor hem kunnen creëren, maar voor zo’n legende is altijd plaats.”