Frank de Boer is blij met het vertrouwen van Ajax. De Amsterdamse club verlengde maandag het contract met de hoofdtrainer tot medio 2014. „Het jaar had voor mij niet beter kunnen beginnen. De intenties waren er van beide kanten, maar nu zijn alle knopen definitief doorgehakt. Vijf jaar geleden ben ik bij Ajax teruggekomen als beginnend trainer. Ik ben trots dat ik vanaf nu hoofdtrainer ben.”

De Boer krijgt Danny Blind en Hennie Spijkerman als assistenten. Met Blind werkte De Boer al samen. De 60-jarige Spijkerman trad in 2006 bij Ajax in dienst en was onder Henk ten Cate en Adrie Koster assistent-trainer. Het afgelopen half jaar was hij in Zuid-Afrika technisch directeur bij Ajax Cape Town.
 
„Ik heb Hennie leren kennen toen ik een aantal jaren geleden stage liep bij Ten Cate. Het beviel me destijds goed hoe hij de rol van de assistent invulde. Hennie is een warme, intelligente man die voetbal ademt. Sinds die ervaring had ik mezelf voorgenomen dat ik hem zou benaderen als ik ooit hoofdtrainer zou worden. Dat is dus nu eindelijk gebeurd”, aldus De Boer.

 Bron: De Telegraaf