Ajax krijgt hulp uit onverwachte hoek. Philip Cocu, assistent-trainer bij PSV, maar ook goede vriend van Frank de Boer, wil zijn voormalig collega bij het Nederlands elftal van informatie verschaffen over de tegenstander van Ajax in de Europa League, namelijk Anderlecht.

PSV speelde een oefenduel tegen de Belgische kampioen, die in 0-0 eindigde. ,,Frank kan me altijd bellen. Misschien kan hij iets met onze ervaringen. Voor het Nederlands voetbal is het alleen maar goed als zoveel mogelijk clubs ver komen”, vertelt Cocu aan De Telegraaf. ,,Onze carrières zijn we voor een deel parallel verlopen, al is Frank als trainer wel wat eerder begonnen. Maar we zijn ook goede vrienden.”

Of Frank de Boer iets aan de informatie zal hebben is maar de vraag. Zo’n zes spelers die normaliter in de basis staan bij Anderlecht stonden ook tegen PSV in de basis. In de tweede helft stond er zelfs een heel ander elftal.

Op 17 februari moet Ajax naar Anderlecht toe en op 24 februari is de return in de ArenA. Voor allebei de wedstrijden zijn nog kaarten beschikbaar.