Volgens De Telegraaf wil de directie van Ajax wil dat Frank de Boer (41) tot in lengte der dagen trainer van de landskampioen blijft. Anderhalf jaar met de ex-international aan het roer en de twee kampioensschalen smaken wat de directeuren Jeroen Slop en Henri van der Aat betreft naar zoveel meer, dat zij nu al de intentie hebben om het tot 1 juli 2014 lopende contract van de Noord-Hollander open te breken en te verlengen.

„Het is uniek in Nederland, maar we zetten in op een contract voor onbepaalde tijd en willen weten hoe Frank daar tegenover staat”, aldus Slop, die zijn gedachten ‘uiteraard’ zegt te willen delen met de nieuwe commissarissen Hans Wijers, Leo van Wijk en Theo van Duivenbode.

„Het voordeel van een vast dienstverband is dat het rust creëert en Frank samen met Wim Jonk en Dennis Bergkamp zorg kan dragen voor de lange termijn, de cultuur van de club kan bewaken. Want Frank doet het wat Henri en mij betreft in alle opzichten uitstekend”, vervolgt de financieel directeur, die dus de eerdere lokroep van De Boer beantwoordt en in hem de ’Ferguson van Ajax’ ziet.

„Frank heeft gezegd tien jaar bij Ajax te willen blijven. En dat – misschien zelfs langer – vinden wij een goed idee. Aan het begin van komend seizoen zullen we met zijn zaakwaarnemer en hem om de tafel gaan. De intentie om te verlengen is al uitgesproken, maar we hebben geen haast”, aldus Slop.