Frank de Boer zal de komende zes weken zoet zijn met een knieblessure. In het vriendschappelijke duel van ‘Klassiek Ajax’ met de Amsterdamse amateurclub DVVA (2-2) van afgelopen dinsdag liep de coach van de Amsterdammers namelijk een scheur in de mediale band van zijn linkerknie op.

Dit schrijft De Telegraaf donderdagochtend. De oorzaak hiervan was een uiterst ongelukkige botsing met ploeggenoot en FOX-analist Kenneth Perez, zo laat Klassiek Ajax-coach Henk Medik weten. “Na een minuut of vijf tikte Kenneth de bal wat ver voor zich uit. Frank dacht dat hij de bal wel aan hem zou overlaten, maar Kenneth wilde zich herstellen, waardoor ze allebei tegelijk uithaalden en de ongelukkige botsing ontstond.”

De Boer liet zich na het incident gelijk op het veld behandelen door Pim van Dord, de fysiotherapeut van Ajax 1 en tevens oprichter van Klassiek Ajax. Het herstel van de jonge trainer zal dus ongeveer zes weken duren. Tijdens deze periode zal hij nog wel trainingen kunnen geven en coachen, maar uiteraard niet voetballen.

Medik was na afloop van de wedstrijd nog altijd zeer verbaasd over het voorval. “Dat dit twee van zulke iconen overkomt… Ongelooflijk.”