Demy de Zeeuw vertelde zondag na afloop van het duel tussen Ajax en VVV-Venlo (1-0) dat hij zaterdag op de training na een kopbal zwarte vlekken voor zijn ogen kreeg. Trainer van de Amsterdammers Frank de Boer is niet te spreken over de handelswijze van zijn middenvelder ,,Zulke dingen moet hij natuurlijk eerst aan ons vertellen.”

,,En dus had ik even later een bezorgde dokter aan de lijn”, zei Frank de Boer vandaag na de laatste training van zijn ploeg voor het tweede duel in de Europa League met Anderlecht.

Niet meer de oude
De Zeeuw is op dit moment geen basisspeler van Ajax. ,,Het is natuurlijk handig om te weten als iemand even iets minder speelt omdat hij iets mankeert”, aldus De Boer. ,,Maar volgens mij gaat het goed met Demy. Hij heeft prima getraind en zit daarom ook bij de selectie voor het duel met Anderlecht. We maken binnenkort wel weer een scan van zijn hoofd.”

De Zeeuw kreeg tijdens de halve finale van het wereldkampioenschap tussen het Nederlands elftal en Uruguay een forse trap tegen zijn hoofd. Hij vervalt sindsdien van de ene in de andere blessure. De Zeeuw lijkt daardoor niet meer op de middenvelder die zich vorig seizoen bij Ajax en het Nederlands elftal onderscheidde.

De Boer: Denk niet aan PSV
Trainer Frank de Boer van Ajax wil dat zijn spelers morgenagavond pas na de return in de zestiende finales van de Europa League tegen Anderlecht aan de ontmoeting van zondag tegen PSV denken. ,,Die wedstrijd mag nu geen enkele rol spelen”, zegt de opvolger van de vertrokken trainer Martin Jol. ,,De voorbereiding op dat duel begint donderdagavond na het laatste fluitsignaal van de arbiter.” 

Ajax verdedigt tegen Anderlecht een voorsprong van 3-0. De Amsterdammers houden uitzicht op de dertigste landstitel als ze PSV zondag in Eindhoven verslaan. ,,Maar ik wil dat we ons volledig op Anderlecht concentreren”, benadrukte De Boer. ,,Als we slap beginnen, kunnen we na tien minuten zo maar met 2-0 achterstaan. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Daarvoor is de Europa League een veel te mooi toernooi. Er zitten nog veel goede ploegen in die competitie.”

Bron: AD