Edwin van der Sar heeft een aanbieding op zak om keeperstrainer te worden bij Ajax. Frank de Boer zou zijn voormalig ploeggenoot hebben gevraagd om terug te keren.

Een goed ingevoerde bron vertelt aan Goal.com International dat de 40-jarige doelman nog geen besluit over zijn toekomst heeft genomen. De Nederlands recordinternational zou meerdere aanbiedingen in beraad hebben en sluit niet uit dat hij een jaartje vrij neemt van het voetbal.

Ajax-trainer Frank de Boer heeft Van der Sar laten weten dat hij welkom is bij de club waar de keeper zijn loopbaan begon. Per wanner Het IJskonijn in dienst zou treden is niet duidelijk. Samen wonnen de twee oud-ploeggenoten onder meer de UEFA Cup, de Champions League en verschillende landstitels.

De eventuele aanstelling van Van der Sar moet los gezien worden van de reorganisatie die Johan Cruijff in gang is gezet. Het clubicoon zou onder meer twee andere oud-Ajacieden, Dennis Bergkamp en Wim Jonk in belangrijke functies willen zien. Volgens de bron ligt de aanbieding aan Van der Sar niet in deze lijn.

Tekst: Goal.com