Frank de Boer is er niet zeker van dat Luis Suárez bij Ajax blijft. De Uruguayaan zou nadrukkelijke belangstelling genieten van enkele Europese topclubs, van wie Tottenham Hotspur en Arsenal de meest serieuze pogingen tot een bod lijken te doen. Vanavond opnieuw schreven enkele Engelse roddelpagina’s over de wapenwedloop tussen de twee Premier League-clubs om de verdiensten van de Ajacied. Dat is overigens tegen het woord van Tottenham-trainer Redknapp zelf, die zei in Suárez niet een directe versterking te zien voor zijn ploeg. De Boer zei vanavond echter dat met Engels geld in principe alles mogelijk is.

“Wat mogelijk is? Het is moeilijk te zeggen,” vertelt de hoofdtrainer van Ajax tegenover de NOS. “Ik heb nog helemaal niets gehoord van Luis. Maar als er in Engeland een carroussel aan de gang gaat en er wordt ergens 30 miljoen gespendeerd voor een spits, dan kan het zo maar zijn dat Luis daar ook bij gaat horen.” De Boer zei dit overigens na afloop van de verloren oefenwedstrijd tussen zijn ploeg en het Duitse HSV van onder andere Ruud van Nistelrooy. Na de officiële mededeling van Suárez zelf dus. De spits liet eerder vandaag op tekenen een contract tot 2013 te hebben in Amsterdam en daar voorlopig nog niet vanaf wil.

Toch lijkt er in Amsterdam reden voor lichte paniek. Na Mido zou een vertrek van El Hamdaoui, Suárez en wellicht ook Emanuelson betekenen dat Ajax in een kort tijdsbestek de helft van haar aanvallers zou verliezen, waaronder beide topscorers. Of er serieus werk wordt gemaakt van de transfer van Suárez in Engeland durft De Boer oprecht niet te zeggen. “Dat weet je niet. Het kan zo maar, daarom was ik ook niet zo blij met die twee goals,” geeft hij breed lachend toe.