De landstitel is binnen, het seizoen in bijna ten einde. Zaterdagavond wacht voor Ajax alleen nog het thuisduel tegen NEC, waarna de kersverse kampioenen op vakantie kunnen. Maar van een vakantiemodus is geen sprak, zo laat De Boer blijken. “We moeten ons als een kampioen gedragen en deze wedstrijd tot een goed einde brengen.”

De succesvolle trainer hoopt dat zijn ploeg nog één keer de motivatie kan vinden om tot een goede prestatie te komen. “Het is afwachten. Maar ik probeer zoveel mogelijk manieren te vinden, zodat ze gemotiveerd raken”, zegt De Boer. De ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig om er een mooie avond van te maken. “De grasmat is perfect, het stadion vol en Poulsen speelt voor de laatste keer. Het zou mooi zijn als hij een waardig afscheid krijgt.”

Ook hoopt De Boer dat de trouwe supporters iets terugkrijgen voor hun steun. “Dit zijn de mensen die je dit seizoen zeventien wedstrijden hebben gesteund. Zij verdienen een mooie afsluiter, dat moet een belangrijke motivatie zijn.”