Ajax lijkt de beste papieren te hebben om dit seizoen de landstitel binnen te slepen. De equipe van Frank de Boer kan dan het vierde kampioenschap op rij vieren. De Amsterdammers hebben nog acht wedstrijden te spelen en staan nu ook al acht punten los van concurrent FC Twente. De Boer hoopt dat Ajax dit jaar de schaal al een aantal speelrondes eerder in ontvangst mag nemen.

In het eerste jaar onder leiding van De Boer, haalde Ajax de felbegeerde derde ster binnen op de laatste speeldag. De twee seizoenen daarop werden de titels in de voorlaatste speelronde veilig gesteld. “Dat was ook steeds onze bedoeling als Ajax zijnde”, zegt De Boer tegenover Ajax TV. “We wilden proberen eerder een gat te slaan en eerder kampioen worden. Laten we hopen dat dat gebeurt, dat zou heel mooi zijn. Dat betekent dat we progressie hebben geboekt.”

Ajax lijkt nooit last te hebben van kampioensvrees. De Ajacieden wonnen afgelopen week de belangrijke uitwedstrijd tegen Feyenoord. “Mijn team kan de laatste jaren steeds beter met druk omgaan, maar dat hoort ook bij Ajax. In de jeugd leren ze dat al”, vertelt De Boer.

Het elftal van De Boer kijkt niet naar andere clubs. “Ik heb al gezegd: de grootste concurrent zijn we zelf. Je moet focussen waar je invloed op hebt. Dat hebben we niet op andere wedstrijden, maar alleen op onze eigen wedstrijden”, besluit de oefenmeester. Zondag neemt Ajax het thuis op tegen SC Cambuur.