Met een doelpunt en een assist was Nicolás Tagliafico dinsdagavond een van de grote uitblinkers bij Ajax, tijdens de 3-0 Champions League-overwinning op Lille. Ook de Franse kranten zijn eensgezind over het optreden van de Argentijn.

“De offensieve Ajacied was een nachtmerrie voor de verdediging van Lille. Hij was simpelweg niet te stoppen”, schrijft France Football, dat de linksback beloond met een rapportcijfer 8. “Zijn doelpunten, de 3-0, maakte de kleine Argentijn (1 meter 72) met een harde kopstoot uit een hoekschop van Hakim Ziyech.”

“Hij was zonder enige twijfel de beste man van het veld”, vind ook Foot Mercato, dat Tagliafico eveneens met een 8 beloond. “Hij oogde angstig nadat hij in de openingsfase aan het shirt van zijn tegenstander hing, maar hij leverde na ruim een kwartier de assist op de 1-0 van Quincy Promes. In vrijwel alle persoonlijke duels met Renato Sanches kwam hij als winnaar uit de bus. Met een overtuigende kopbal besliste hij vervolgens de wedstrijd.”

Ook Maxifoot zag in Tagliafico de grote man en geeft een 8. “De linkerkant van Ajax werd net als vorig seizoen uitstekend bestreken! Tagliafico was defensief onberispelijk tegenover een teleurstellende Renato Sanches en scherp in de laatste fase, met uiteraard zijn beslissende voorzet op Quincy Promes. De kers op de taart was voor de Argentijn zijn doelpunt in de tweede helft.”