Zondag staat de belangrijke wedstrijd tegen Vitesse op het programma. In 2012 verloor Ajax nog in eigen stadion met 0-2. Fred Rutten geeft tegenover VitesseTV echter aan dat Ajax favoriet is. “We zijn natuurlijk geen favoriet. Dat is Ajax. Ajax zit in een goede fase en heeft me tegen Feyenoord geïmponeerd. Anderzijds is het wel weer zo dat wij in de ArenA hebben gewonnen.”

Ook talent Marco van Ginkel ziet dat Ajax goed bezig is in de Nederlandse competitie. “Ik denk dat iedereen goed gemotiveerd is. Ajax heeft voor de winterstop en vlak erna een goede reeks neergezet. Ze verliezen niet meer zoveel en zijn aardig op stoom. Bij ons gaat het nu iets minder, maar hopelijk kunnen we dat tegen Ajax ombuigen”, aldus een strijdvaardige Van Ginkel.

Vitesse – Ajax begint om 12.30 en wordt afgewerkt in het Gelredome. De Arnhemmers missen topscoorder Wilfried Bony, die met zijn land Ivoorkust actief is in de Afrika Cup. Opmerkelijk detail: De in 2012 verloren wedstrijd tegen Vitesse was de enige verliesbeurt van Ajax in dit jaargang van de Eredivisie. Toentertijd scoorde Bony beide doelpunten.