De definitieve terugkeer van Brian Brobbey naar Ajax lijkt toch niet zo voor de hand te liggen als gedacht. Zowel Ajax als Brobbey spraken meermaals hun wens uit om een definitieve transfer te realiseren, maar de vraagprijs van RB Leipzig zorgt voor twijfels bij Ajax. Naar verluidt wil de Duitse club 25 miljoen euro ontvangen voor de spits. Dit bedrag lijkt iets te gortig voor Ajax. Zeker, aangezien Brobbey zelf transfervrij vertrok bij Ajax.

Ajax-watcher Freek Jansen beaamt de twijfels van Ajax tijdens het programma Voetbalpraat. “De komst van Brobbey is wat lastiger. Dat heeft met het opvallende verhaal te maken. Sowieso is het een krankzinnig verhaal, dat een zelfopgeleide speler gratis weggaat, heimwee krijgt en dat je er dan flink voor moet betalen”, stelt Jansen.

In eerste instantie ging Ajax uit van een veel lagere transfersom. De Amsterdammers zijn dan ook wel geschrokken van de eisen van Leipzig. “Ajax ging ervan uit dat het vijftien miljoen was, totdat ze hoorden dat Leipzig 25 miljoen euro wil. Dat spel moet zich nu weer gaan uitbetalen”, laat de verslaggever weten.

Het lijkt dan ook geen uitgemaakte zaak dat Ajax doorschakelt naar andere opties voor de spitspositie. “Ajax kijkt naar alternatieven voor dat bedrag”, besluit Jansen. Dit is mede te danken, doordat men niet van te voren niet weet of Brobbey weer dezelfde prestaties gaat leveren bij Ajax.