© Proshots

Julien Frement van het Franse Europe1 verwacht dat Ajax een aanvallend ingestelde tegenstander gaat ontmoeten in Amsterdam. Vooral omdat Olympique Lyon volgens Frement over een zwakke verdediging beschikt.

“De trainer van Lyon heeft ook geen andere keuze”, beweert Frement in gesprek met Ajax Life. Waar Peter Bosz uit gaat van de kracht van zijn elftal kijkt Genesio naar de opponent. “Hij vertelt graag dat hij er geen specifieke filosofie op nahoudt, maar zijn tactiek altijd afstemt op de tegenstander. Daarbij zal hij tegen Ajax ook willen domineren met balbezit.”

Verder vertelt Frement ook hoe belangrijk Tolisso en Lacazette zijn voor de nummer 4 van de Ligue 1: “Tolisso verovert de bal zo makkelijk en kan dan ook heel gemakkelijk omschakelen naar de aanval. Hij denkt altijd vooruit. Lacazette is een goalmachine. Tegen Besiktas speelde hij fantastisch. Hij scoorde en schoot ook nog eens tegen de lat en de paal. Lacazette is een snelle en complete spits. Daarom verwachten mensen ook niet voor niets dat hij vertrekt in de zomer. Nabil Fekir, de mogelijke vervanger van Lacazette in Amsterdam, is ook gevaarlijk maar minder efficiënt.”

Uiteindelijk verwacht Frement dat Lyon over twee duels de sterkste zal zijn. “Ik verwacht de verhoudingen op 60-40. Jullie hebben veel mensen verrast dit seizoen, maar Lyon is iets beter. Lyon heeft het geluk van de loting dat het straks thuis weet wat het te doen staat. Dat is echt een groot voordeel met de steun van de fans.”