Frenkie de Jong vertrekt komende zomer voor minimaal 75 miljoen euro naar FC Barcelona. Mocht Ajax echter in een eventuele Champions League-finale tegenover zijn nieuwe werkgever komen te staan, heeft de middenvelder er geen enkele moeite mee hen dezelfde behandeling te geven als Real Madrid, zo zegt hij in een interview met FourFourTwo.

“Dat zou erg speciaal zijn, maar aan de andere kant maakt het niet uit wie we treffen. Zolang ik bij Ajax speel, moet Ajax winnen”, vertelt De Jong. “Ik zou er geen enkele moeite mee hebben om Barcelona op eenzelfde manier te kloppen als Real Madrid.”

Desondanks maakt De Jong er geen geheim van dat Barcelona de club van zijn dromen is. “We zijn ooit een keer bij een vriendschappelijk duel van Barça geweest. Ik herinner me nog goed dat we Ronaldinho zagen spelen. Het was ongelooflijk om hem live te zien.”

Voordat Ajax aan een eventuele finale kan denken, dienen de Amsterdammers eerst nog af te rekenen met Tottenham Hotspur. Voor Barcelona wacht in de halve finale de dubbele ontmoeting met Liverpool.