Frenkie de Jong komt direct na de winterstop al in actie voor Ajax. In samenspraak met Ajax en de speler zelf haalt de Amsterdamse club hem nu vervroegd naar Amsterdam, zo meldt Ajax Showtime. Tegenover Voetbal International bevestigt technisch directeur van Willem II Carlos Aalbers dat gesprekken hierover gaande zijn. “Ajax wil hem in de winter graag naar Amsterdam halen. Hier praten we over.”

De 18-jarige middenvelder werd afgelopen zomer overgenomen van Willem II en direct weer een jaar verhuurd aan de Tilburgers. Hier kwam de A-junior echter niet veel aan spelen toe. In totaal speelde hij 20 minuten in de Eredivisie. Bij de beloften van de Tricolores speelde hij zeven keer mee en daarin wist hij twee keer te scoren.

Het is nog onduidelijk waar Frenkie de Jong zal gaan beginnen na de winterstop. In principe is het talent speelgerechtigd voor de A1, waarmee hij in actie kan komen voor de Youth League. Ook is het mogelijk dat De Jong aan zal sluiten bij Jong Ajax en minuten zal gaan maken in de Jupiler League.