Frenkie de Jong is er nog niet gerust op dat Ajax zich eenvoudig gaat weten te plaatsen voor de volgende voorronde van de Champions League. Volgens de 21-jarige middenvelder is Ajax het aan zijn stand verplicht om zich te plaatsen voor de poulefase van het miljardenbal.

“We moeten ervoor zorgen dat we doorgaan naar de poulefase. Daar focus ik me op. In de return bij Sturm Graz kan er ook van alles gebeuren”, aldus De Jong in het Algemeen Dagblad. “We voelen de druk om door te moeten gaan. Natuurlijk voelen we dat. Die druk is er altijd bij Ajax en dat is goed.”

Vorig jaar ging het voor Ajax mis tegen OGC Nice. Het duel werd destijds overschaduwd door het incident met Abdelhak Nouri. “Dan voelt dat soort wedstrijden ineens heel anders. Als we trainden in die dagen had ik echt het gevoel van: waarom zouden we dit nu eigenlijk doen? Nu ligt de focus al vanaf het begin van de voorbereiding op deze wedstrijden. Je leeft er lang naar toe.”

Net als voordat hij langdurig werd uitgeschakeld door een blessure, speelde De Jong ook vorige week in het centrum van de verdediging. Mocht Daley Blind echter fit genoeg zijn, is de kans groot dat hij een linie doorschuift. “Ik ben sowieso beter op het middenveld. Misschien is het een zaak van instelling, maar ik wil me geen verdediger voelen. Ik ben het ook gewoon niet.”

‘Dolberg niet op tijd fit voor Graz, Tadic mogelijk in basis’