© Proshots

Ondanks de blamage van gisteren in het bekerduel met Twente, die na strafschoppen verloren ging, heeft middenvelder en toptalent Frenkie de Jong zijn contract bij Ajax verlengd. Vrijdag zal de 20-jarige zijn handtekening zetten onder een nieuw contract, waardoor hij tot medio 2022 verbonden blijft aan de club, dat meldt Voetbal International.

Europese tops

Vanzelfsprekend was het niet, dat De Jong in Amsterdam zou blijven. De Jong viel dit seizoen meerdere malen buiten de boot, terwijl hij vaak aangaf meer te willen spelen. Daarnaast liep zijn contract af in 2019. Een gebrek aan speeltijd had dus een overweging voor De Jong kunnen zijn geweest om te vertrek. Toch koos de middenvelder voor een langer verblijf in de hoofdstad, ondanks de interesse van meerdere Europese topclubs. Onder andere Bayern München, Manchester City en Chelsea hadden belangstelling voor De Jong.

Hype

Inmiddels heeft De Jong zich ontpopt tot vaste basisspeler en is hij een ware hype in voetballend Nederland. Het talent spat er vanaf. In Amsterdam, en eigenlijk in heel Nederland, mogen ze nog wat langer genieten van de kunsten van De Jong.

Update, 22-12-2017:
Ajax heeft vanmiddag bevestigd dat Frenkie de Jong zijn contract heeft verlengd tot de zomer van 2022.

Yeah! ? #Frenkie2022

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Frenkie de Jong heeft zijn contract vandaag verlengd tot medio 2022! ?? #Ajax

Een bericht gedeeld door Ajax1.nl (@ajax1.nl) op