Frenkie de Jong zal naar alle waarschijnlijk binnenkort zijn contract bij Ajax gaan verlengen tot de zomer van 2022. Hoewel hij, vanwege de wedstrijd van gisteravond en de uitlooptraining van vanochtend, het nog niet met zekerheid durft te zeggen, verwacht de middenvelder wel dat het goed gaat komen. “Ik kan het nog niet met zekerheid zeggen, omdat ik niet precies weet wat er gisteravond besproken is. Maar mijn zaakwaarnemer en Ajax hebben een gesprek gehad en daar hoor ik zo meteen, als ik naar hem toega, de uitkomst van. Maar ik denk wel dat het goed komt. Als het aan mij ligt in ieder geval wel”, zegt hij voor de camera van FOX Sports.

“Er is op dit moment genoeg perspectief voor mij dat ik blijf spelen of eventueel in de toekomst snel zal gaan spelen”, vervolgt het 20-jarige talent. “Ik denk dat er niet veel betere clubs zijn voor jonge spelers, dan Ajax.”

De afgelopen weken speelt De Jong als een soort inschuivende centrale verdediger. Hij vult die positie met alle plezier in, maar speelt het liefst gewoon op het middenveld. “Mensen maken er heel veel van, maar eigenlijk spelen we gewoon in een soort 3-4-3-systeem. Dat gaat natuurlijk nooit echt mijn positie worden, maar voor nu is het een noodoplossing. Maar ik speel op dit moment, dus dan vind ik het niet erg.”