Ajax heeft Frenkie de Jong een contractvoorstel tot medio 2022 gedaan. De talentvolle middenvelder heeft samen met zijn zaakwaarnemer een tegenvoorstel gedaan en heeft er vertrouwen in dat hij zijn krabbel zal gaan zetten. “Daarover zijn de club en Ali (zaakwaarnemer, red.) nu in gesprek. Uit het eerste aanbod van Ajax sprak veel vertrouwen en de trainer zegt dat ook volop in me te hebben. Dus ik heb nu zéker de intentie om te blijven als ik meer ga spelen”, zo laat hij aan De Telegraaf weten.

“Ik krijg meer en meer minuten en heb uitzicht op een basisplaats. Ik kan nog niet honderd procent zeker zeggen dat ik bijteken, want dat staat zo knullig als het alsnog misgaat”, vervolgt hij. “Maar nogmaals, Ajax, Ali en ik streven ernaar om eruit te komen. Dus wat dat betreft, kan ik de fans geruststellen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd in Nederland, wil een vaste basisspeler worden, dan heel belangrijk zijn en eventueel daarna pas een stap naar het buitenland maken.”

Afgelopen week speelde Ajax een oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-1-zege). “Dit soort oefenwedstrijden tegen serieuze tegenstanders vind ik wel heel lekker, moet ik zeggen. Want ik speel natuurlijk lang niet alles. Het is een goed initiatief en wat mij betreft spelen we vaker deze potjes.”