Nu de positie van Mounir El Hamdaoui stilaan onhoudbaar is geworden in Amsterdam, wordt de Marokkaanse spits van Ajax bij de start van de transferperiode in verband gebracht met tal van clubs. Bovenaan het rijtje kapers op de kust staat volgens Engelse media Premier League-club Fulham.

De verliezend finalist van de laatste editie van Europa League zou acht miljoen euro over hebben voor El Hamdaoui, die saillant genoeg nog altijd topscorer van Ajax is dit seizoen met elf doelpunten.

El Hamdaoui botste vorige maand hard met Frank de Boer, kort nadat hij de opgestapte Martin Jol had opgevolgd in de Arena. De Boer liet de Marokkaan uit de basisopstelling tegen AC Milan. Kort daarna meldde El Hamdaoui zich ziek. Later gaf De Boer toe dat de aanvaller mentaal gebroken was en het niet kon opbrengen om (nog?) voor Ajax uit te komen.

Fulham heeft behoefte aan een versterking in de aanval nu eerste spits Bobby Zamora al maanden is uitgeschakeld met een blessure. De club uit Noord-Londen, waar El Hamdaoui een blauwe maandag al eens onder contract stond bij Tottenham Hotspur, had hem ook vorig jaar zomer al in het vizier. El Hamdaoui koos toen op aandringen van Jol voor Ajax.

Bron: AD        Foto: afdb.nl – Oscar