De Amsterdamse beloften hebben op de eigen Toekomst met 3-1 verloren. Jong Ajax speelde een matige wedstrijd en creëerde weinig kansen. De bezoekers uit Volendam profiteerden er volop van en namen de drie punten mee naar huis. 

Jong Ajax dat begon in een vrij sterke opstelling met een middenveld waarop Carel Eiting, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp stonden. Het leek daarom een vrij aantrekkelijke maandagavond voor de aanwezigen op de Toekomst te worden. Het tegendeel werd bewijzen, want beide ploegen creëerden in de eerste helft weinig tot geen kansen. Kenmerkend voor deze eerste helft was een counter van Jong Ajax, waarin Gravenberch, Traoré en Ekkelenkamp veel te langzaam handelden, waardoor de verdediging van de bezoekers weer eenvoudig aan konden sluiten.

In de tweede helft kwam FC Volendam, waar Wim Jonk als hoofdtrainer op de bank zat, het beste voor de dag. Zo’n vijf minuten na rust kon Nick Doodeman een lage voorzet van dichtbij binnenglijden. Tien minuten later kopte Marco Tol een hoekschop binnen en stond het na ruim een uur spelen op 2-0.

Vervolgens voerde Jong Ajax het tempo een klein beetje op, maar bleven er regelmatig vrij simpele passes mislukken. Toch kon Gravenberch de spanning nog even terugbrengen in de wedstrijd. Na een prima individuele actie schoot hij de bal in de verre hoek. Verder kwamen de beloften niet, want het was Volendam dat voor het slotakkoord zorgde. Francesco Antonucci, die twee jaar in de jeugd van Ajax speelde, schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 1-3.

Door de nederlaag blijft Jong Ajax op de vierde plek staan in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag komt FC Den Bosch op bezoek in Amsterdam.