© Proshots

Sinds het seizoen 2001-2002 is Adidas kledingsponsor van Ajax, maar ook veel spelers hebben hun eigen sponsorcontracten. In de jeugd verschijnen spelers verplicht op Adidas schoenen op het veld, maar vanaf Jong Ajax hebben ze vrije keuze.

En dat zorgt ervoor dat we steeds meer Nike schoenen op de Toekomst en in de ArenA zien. Zo zien we onder anderen Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Davy Klaassen, Thulani Serero, Lasse Schöne, Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven, Nemanja Gudelj, Anwar El Ghazi, Viktor Fischer en Arek Milik wekelijks op Nike Magista’s of Nike Hypervenom’s voetballen. Ook aanstormende talenten als Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny staan onder contract bij Nike. Er ontstond zelfs lichte ophef toen Nouri bij zijn contractondertekening in een Nike outfit verscheen. Op Ajax.nl werd het Nike logo van het shirt gefotoshopt.

Van spelers van Ajax 1 staan alleen Jasper Cillessen, Diederik Boer, Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Amin Younes onder contract van Adidas. Verder spelen ook Donny van de Beek en Robert Muric op de Adidas Ace of Adidas X 15.3. Adidas had daarbij ook nog eens de pech dat Tete en Riedewald een lange tijd geblesseerd waren, waardoor Adidas wat onder vertegenwoordigd was in Amsterdam. Toch hoeft het Duitse merk zich geen zorgen te maken, want Ajax en Adidas zijn in ieder geval nog tot 2019 aan elkaar verbonden.

Wil je graag dezelfde voetbalschoenen dragen als jouw favoriete Ajacieden? Dan is dit het juiste moment om ze te kopen. Op Adidas schoenen kun je flinke kortingen krijgen, en ook veel Nike schoenen zijn op dit moment in de aanbieding.

Wat is jouw favoriete merk?