Tomas Galásek speelde van 2000 tot 2006 voor Ajax en wist in het seizoen 2002-2003 zelfs de kwartfinales van het toernooi te bereiken. De 45-jarige Tsjech is onder de indruk van het huidige Ajax en denkt dat ze ver kunnen komen.

“Ik ben benieuwd of Ajax kan winnen”, zegt de oud-middenvelder in een interview met ELF Voetbal. “Ze hebben een goede ploeg. Ik denk dat ze nog ver kunnen komen in de Champions League, misschien wel verder dan wij met Ajax en Ronald Koeman in het seizoen 2002/’03. Toen gingen we in de kwartfinales eruit tegen AC Milan.”

“Ik was net als Rafael van der Vaart geschorst voor de return in San Siro”, blikt Galásek terug op de return in Milaan. “We zagen vanaf de tribune hoe Jon Dahl Tomasson vlak voor tijd die 3-2 maakte. Het was echt zenuwslopend. We waren zo dicht bij de halve finale. Nu overheerst de trots op onze prestaties in dat Champions League-seizoen, maar toen voelde we vooral teleurstelling. Het was een ongelooflijk avontuur.”

“Bij Ajax heb ik de mooiste jaren van mijn carrière beleefd”, gaat Galásek verder. “Als jonge jongen droomde ik al ervan om voor een topclub als Ajax te spelen. Ik ben met Ajax twee keer kampioen geworden, heb de twee beker gewonnen en speelde wedstrijden in de Champions League. En ik heb ook veel gelachen in Amsterdam, met onder andere Aron Winter en Richard Witschge.”

Bekijk hier de beelden van de kwartfinale die dramatisch afliep voor Ajax: