De Telegraaf meldt dat Galatasaray interesse heeft in Ricardo van Rhijn. Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigt tegenover de krant van wakker Nederland dat er inderdaad interesse is. Het bedrag dat de Turkse topclub moet betalen zou zo’n drie miljoen euro zijn.

De zaakwaarnemer van Van Rhijn, Søren Lerby, zei enkele weken geleden dat er een oplossing werd gezocht voor de rechtsback. Deze oplossing lijkt nu te zijn gevonden. Van Rhijn, die al sinds 2002 bij Ajax speelt, is dit jaar op het tweede plan geraakt. Dit seizoen moet de immers nog maar 24 jaar oude speler zijn minuten maken in Jong Ajax. Echter moet hij deze minuten delen met Leeroy Owusu.

Dit seizoen is Van Rhijn zijn basisplek verloren aan Kenny Tete, die zich dit seizoen stormachtig ontwikkelt. Mede door deze ontwikkeling heeft de verdediger nog maar vier Eredivisie wedstrijden op zijn naam staan dit seizoen.Hoewel het dit seizoen duidelijk anders is, hoort Frank de Boer hem niet klagen.  “Ik sta er niet voor niets naast”, verklaarde Van Rhijn onlangs tijdens een persconferentie.

Bij de Turkse topclub zou hij teamgenoot worden van oud-Ajacied Wesley Sneijder en van de eveneens getransfereerde Ryan Donk. De club zou de rechtsback een contract aanbieden met een looptijd van 3,5 jaar.

Update 27 december

Ajax en Galatasaray zouden een mondeling akkoord hebben bereikt over de transfer van Ricardo van Rhijn, zo meldt De Telegraaf. De verdediger zou 2 miljoen euro moeten kosten, inclusief eventuele kampioensbonussen kan dat bedrag oplopen tot 3,5 miljoen. Daarnaast zou Ajax een doorverkooppercentage hebben bedongen.