© Proshots

De kampioenstrijd ligt weer helemaal open na de winst van Ajax op Feyenoord en het puntverlies van Feyenoord. Robert Misset (de Volkskrant) en Freek Jansen (Ajax-watcher Voetbal International) spraken bij NOS Sport Forum over de slotfase van het seizoen.

Jansen: “Een week geleden riepen de spelers van Feyenoord nog dat ze even naar de Arena ging om het kampioenschap veilig te stellen, maar nu kunnen we toch wel zeggen dat het daar juist in elkaar is gestort. In De Kuip is Feyenoord nog heer en meester, maar eenmaal over de Van Brienenoordbrug is het een ander verhaal.” Jansen denkt daarom dat Ajax uiteindelijk kampioen wordt.

Misset ziet toch meer in Feyenoord. “Het gaat nog heel spannend worden, maar mijn gevoel zegt toch Feyenoord, want Ajax krijgt nu een behoorlijk zware serie met Schalke 04, Heerenveen, weer Schalke en dan PSV.” Jansen stelt echter dat Ajax daar niet veel hinder van zal ondervinden. “Peter Bosz heeft nu zes aanvallers die uitstekend in vorm zijn, dus hij kan rouleren. Bovendien merk je nu aan alles dat Ajax bloed ruikt.”

Volgens Misset kan de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht bepalend worden. “Utrecht draait uitstekend, hebben een goede ploeg en bovendien won Utrecht thuis al bijna van Feyenoord. Dan hebben ze natuurlijk Excelsior-uit, die punten kun je denk ik wel bijschrijven. En Vitesse, die hebben dan wel een bekerfinale, maar die zitten in een goede flow, dus waarom zouden zij zichzelf laten afslachten door Feyenoord?”

Jansen verdedigt Ajax en stelt dat “het gat nu zo klein is geworden dat je aan alles merkt dat ze bij Ajax bloed ruiken. De ploeg is in vorm, maar het ligt nu inderdaad wel in de handen van Bosz. Hoe gaat hij schakelen, want hij heeft eigenlijk zes aanvaller in vorm dus hij kan er elke wedstrijd drie kiezen. Dus wanneer hij daarin goed mixt, dan denk ik dat Ajax er niet eens heel veel hinder van gaat ondervinden.”