Drie weken geleden raakte Nicolai Boilesen in de Champions League-wedstrijd uit tegen Paris Saint-BoilesenGermain geblesseerd. Ex-Ajacied Gregory van der Wiel raakte de Deen tijdens een sliding en bezorgde zijn oud-teamgenoot een blessure. In gesprek met AT5 gaat Boilesen in op zijn huidige situatie. ‘Het gaat vooruit, ik kan nu normaal lopen. Dat maakt het leven iets makkelijker natuurlijk. De pijn is ook weg dus nu moet ik gaan revalideren. Dat zal in ieder geval tien tot twaalf weken duren. We zitten nu op drie weken dus we hebben nog een tijdje te gaan maar ik hoop dat het zo snel mogelijk gaat. We zijn op de goede weg. Sommige dingen gaan iets sneller en sommige dingen duren nog eventjes maar tot nu toe ziet het er goed uit.’

Op het moment dat het gebeurde wist Boilesen meteen dat het niet goed was. ‘Het deed behoorlijk pijn op dat moment in mijn knie en ik wist meteen dat er iets mis was. Ik kreeg dat ook bevestigd toen de dokter mij onderzocht. Hij zei dat er iets aan de hand was en dan hoop je dat het niet zo erg is. Toen wist ik wel dat ik een tijdje buitenspel zou staan. Dat alleen de binnenband is gescheurd is wel het meest gunstige. In eerste instantie waren ze bang voor de achterste kruisband. Dan zou het natuurlijk wel wat langer duren.’

Het is niet de eerste keer dat Boilesen in de lappenmand zit. Eerder had hij een langdurige hamstringblessure die hem zeventien weken aan de kant hield en lag hij er twee maanden uit met een hamstringblessure aan zijn andere been. ‘Je moet het positief bekijken. Dit soort dingen kunnen gebeuren in het voetbal, dat je een tackle krijgt. Het was een ongelukkig duel. Ik kwam net op mijn rechterbeen terecht op het moment dat Gregory van der Wiel die sliding maakt. Daardoor overstrek ik mijn knie en gaat het mis. Ik weet dat het niet expres was, dat het gewoon ongelukkig was. Dat kan gebeuren in het voetbal.’

Afgelopen maandag werd Ajax tijdens de loting voor de Europa League gekoppeld aan Legia Warschau. ‘Ik heb ze zien spelen in de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen Celtic FC. Toen vond ik ze best goed spelen. We hebben wel een Poolse speler in de selectie, Arek Milik, dus ik ga ervan uit dat hij daar iets meer over kan vertellen’, zegt Boilesen.

Zelf is hij wel blij met de tegenstander. ‘Er waren ook nog een aantal goede teams waar we ook tegen hadden kunnen loten en teams die ver weg zijn, in Oekraïne of Rusland, dus wat dat betreft is het een positieve loting. We moeten ze niet onderschatten want in de Europa League hebben ze het goed gedaan. We gaan het per wedstrijd bekijken en ik denk dat we heel ver kunnen komen, ’ besluit Boilesen. Ajax nieuws Ajax1.nl