Dmitri Bulykin durft hardop te dromen van een plek als eerste spits bij Ajax. De Rus weet dat Kolbeinn Sightórsson in principe eerste keuze is, maar hij hoopt op een eerlijke concurrentiestrijd. Dat zegt hij in gesprek met Sporza.

Bulykin hoefde niet lang na te denken toen Ajax contact met hem opnam. De aanvaller is dan ook zeer blij met zijn nieuwe club. “Ik ben zeer blij om voor zo’n grote club te mogen spelen. Ik ben helemaal klaar voor Ajax.” De speler zal nog even moeten wachten met zijn entree op het trainingsveld van Ajax. Bulykin verblijft momenteel in Brussel om de laatste zaken met zijn oude club RSC Anderlecht af te handelen. Naar verwachting zal hij begin volgende week voor het eerste mee trainen met de Amsterdammers.

Bulykin is zeer gedreven en wil zich laten zien in Amsterdam. Hij legt zich dan ook niet zomaar neer bij een rol als pinchitter en tweede keuze, al weet hij dat hij daarvoor is gehaald. “Ik hoop dat ik een eerlijke kans krijg om mezelf te bewijzen. Ik houd van een eerlijke concurrentiestrijd. Dat motiveert me om nog harder te werken. Bovendien wil ik ook dit seizoen weer veel goals maken. Hopelijk helpt mijn nieuwe rugnummer 19 daarbij. We zullen zien hoe de zaken uitpakken”, aldus Dmitri Bulykin.