Diverse media schreven de afgelopen tijd dat alle geruchten rond de spelers van Ajax de oorzaak waren van het mindere spel van de Amsterdammers. Volgens Hakim Ziyech hebben de transferperikelen van de laatste tijd geen invloed gehad op het spel van Ajax.

“Ze moeten iets schrijven als het minder gaat. Kranten en praatprogramma’s moeten vol. Ik vind het onzin. We doen ons uiterste best”, zegt de Marokkaan in De Volkskrant, die benadrukt dat er van jaloezie over de transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona geen sprake is. Iedereen gunt Frenkie die transfer van harte. We zien dagelijks allemaal dat hij zoveel kwaliteiten heeft dat hij daar hoort. Ik ben ervan overtuigd dat hij gaat slagen.”

Of zijn toekomst ook bij een topclub ligt weet de creatieve middenvelder nog niet. “Mja… Het hangt af wat voor team je om je heen hebt. Vertrouwen. Van de trainer. Elkaar aanvoelen. Het is van meerdere zaken afhankelijk.”

Na zijn goal tegen Real Madrid dook Ziyech, die af en toe de waardering voor zijn spel zegt te missen, het publiek in. Hij legt uit dat de vader van zijn beste vriend in het stadion zat. “Ik vond het mooi voor hem om dichtbij hem te zijn, dat moment met hem te delen.”