Alfred Schreuder heeft binnen zijn technische staf geen plek meer voor Winston Bogarde. Dit meldt De TelegraafBogarde was als assistent-trainer van Erik ten Hag, een gewaardeerd onderdeel binnen Ajax. Schreuder wil echter zijn staf inkrimpen, waardoor Bogarde het veld moet ruimen. Algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderik zouden het nieuws al hebben medegedeeld aan Bogarde.

Het is vrij opmerkelijk dat Schreuder niet verder wilt met Bogarde. Binnen Ajax geldt Bogarde als iemand met veel kennis van het spel. Vooral de jongere spelers binnen de selectie hebben meermaals laten weten dat ze veel hebben aan de tips en opmerking van de oud-speler. Daarnaast zou Bogarde ook de discipline binnen de selectie bewaken. Hiermee heeft Bogarde natuurlijk een groot aandeel gehad in de succesperiode van de afgelopen jaren.

Desondanks wordt het, nog tot 2023 lopende, contract van Bogarde verscheurt door Ajax. De oud-speler kan immers ook niet aanschuiven bij Jong Ajax. Bogarde wordt ’te goed en ervaren’ gevonden om assistent van John Heitinga te worden. Naar verluidt komt er wel een vervanging voor Bogarde. Schreuder wil graag weer samenwerken met Matthias Kaltenbach, huidig assistent bij Hoffenheim. Het contract van Kaltenbach moet echter wel eerst worden afgekocht door Ajax.