Journalist Henk Spaan volgde Abdelhak Nouri al vanaf de F-jes, totdat de middenvelder op 8 juli 2017 getroffen werd door hartfalen. Sindsdien heeft hij veel medische verzorging nodig.

Spaan besloot een boek te schrijven over Nouri. Het boek komt vandaag (17 oktober, red.) uit. “Je kunt wel naar YouTube kijken, maar lezen beklijft toch echt meer”, vertelt Spaan aan RTL.

Hoewel lang niet ieder er zeker van was dat Nouri ook echt de top zou gaan halen, houdt Spaan in zijn boek graag vast aan dat beeld: Nouri als opvolger van Iniesta. Negatieve reacties daarop wuift hij weg: “Ik vind dat zo typisch Nederlands chagrijnig. Ik denk dat er geen twijfel mogelijk is dat hij de top zou hebben gehaald.”

Voor het boek sprak Spaan met familie en vrienden van Nouri, waardoor ook een aantal mooie anekdotes naar boven komen. Zo werden enkele jaren geleden 3 teamgenoten van Nouri opgepakt na mishandeling van een agente. “Nouri is toen op een scooter de politiebureaus afgegaan om te kijken waar ze zaten. Hij nam het zichzelf kwalijk dat hij ze met zijn drieën had laten gaan. Als hij erbij was geweest, was het niet gebeurd. Dat dacht hij”, vertelt Spaan.

Het boek is er voor iedereen die herinneringen op wil halen aan Nouri en is hieronder te bestellen: