Een zwaar gehavend Ajax O17 heeft woensdag de kampioenswedstrijd tegen FC Groningen O17 verloren. In het noorden van Nederland werd het 5-2 voor de Groningers.

Gehavend O17

Ajax O17 kende natuurlijk al een druk weekend met de ABN AMRO Future Cup. Het team van trainer Dave Vos verloor de finale met 2-1 van Juventus en werd woensdag ook tweede in de competitie. Ajax en Groningen stonden gedeeld eerste, maar de Ajacieden hadden een beter doelsaldo waardoor ook een gelijkspel zou volstaan voor de landstitel.

Ajax O17 moest het in Groningen stellen zonder Dillon Hoogewerf, Ian Beelen (blessure) en Youri Regeer (schorsing). Ook Naci Ünüvar en Anass Salah-Eddine waren niet helemaal fit en konden niet aan de aftrap verschijnen. Het tweetal zat wel op bank en zou na rust invallen. Sontje Hansen en Kenneth Taylor werden heel af en toe teruggehaald naar O17, maar ook zij konden er door ziekte en een blessure niet bij zijn.

Met een sterk gewijzigde opstelling kwam Ajax al snel op voorsprong na een blunder van de Groningse goalie, maar binnen mum van tijd werd die voorsprong omgedraaid naar een 4-1 achterstand voor de Amsterdammers. Groningen was in de beginfase uiterst effectief. Het geloof bij Ajax zakte helemaal weg nadat Devyne Rensch zijn tweede gele kaart kreeg. In de tweede helft was Ajax dominant en kwam het – na het inbrengen van Naci Ünüvar – een paar keer dichtbij een tweede goal (Ünüvar op de paal). Na een goed lopende aanval via Ünüvar, Salah-Eddine en Pinas kwam de bal bij Max de Waal terecht, die zijn tweede goal van de avond scoorde. Even leek de spanning terug te komen in de wedstrijd, maar Groningen scoorde al vrij snel hierna de 5-2 en zo ging de zege én het kampioenschap naar FC Groningen O17.