Ajax heeft een bewogen week afgesloten met een 3-0 overwinning op Heracles. De Amsterdammers staan nu drie punten achter op PSV. Na een week waarin het Ajax-bestuur opstapte lijken de Amsterdammers klaar om de druk op PSV op te voeren.

Heracles was met vertrouwen richting Amsterdam vertrokken. De Heraclieden scoorde achttien keer in de laatste vier gewonnen duels. Ajax speelde een vrij teleurstellende eerste helft. De kansen voor de Amsterdammers waren op één hand te tellen en daardoor bleef Heracles moeiteloos overeind. De uitgefloten El Hamdaoui kreeg een aardige kopkans maar de poging ging over het doel.

Kenneth Vermeer liet in de tweede helft zijn klasse zijn toen invaller Vejinovic in de 50ste minuut keihard uithaalde. Na een enorme blunder van Remco Pasveer kon Olegeur de 1-0 binnenlopen. Daarmee maakte de Spanjaard zijn tweede competitedoelpunt in het shirt van Ajax. Na een scherpe voorzet van Christian Eriksen tikte Siem de Jong in de 65ste minuut handig de 2-0 binnen. Tien minuten voor tijd maakte Aras Özbiliz op aangeven van Boilesen zijn eerste treffer voor Ajax.

Nicolai Boilesen maakte zijn debuut in het shirt van Ajax. De linksback maakte een sterke indruk en bereidde de 3-0 voor. De jonge Deen kwam veelvuldig op aan de linkerkant en liet tevens zijn verdedigende kwaliteiten zien.