Heracles, Ajax en een delegatie van de Amsterdamse harde kern hebben vandaag in het geheim afspraken gemaakt, meldt de NOS. Na de incidenten in De Kuip tijdens de bekerfinale hebben de Almeloƫrs enige zorgen. Bij de kampioenswedstrijd van aanstaande zondag zullen namelijk veel Ajacieden aanwezig zijn.

De supporters gaven tijdens het gesprek aan geen vuurwerk te zullen afsteken en ook het veld niet te zullen betreden. Namens de clubs waren Heraclieden Jan Smit en Nico-Jan Hoogma aanwezig, terwijl Edwin van der Sar en Jeroen Slop de honneurs waarnamen voor Ajax. Heracles-voorzitter Smit gaf eerder deze week al aan dat alle supporters voor het betreden van het Polman Stadion gefouilleerd zullen worden.

In de omgeving van Almelo wonen relatief veel Ajax-supporters. Verhalen over Heracles-fans die hun seizoenskaarten voor deze wedstrijd online aanboden zijn er daarnaast genoeg. Algemeen directeur Hoogma liet dan ook weten: “Wij zijn gastvrij, een goede gastheer, en wij verwachten dat alle supporters en sponsoren zich ook als goede gasten gaan gedragen. Dan ben ik ver van overtuigd dat het een mooie middag wordt.” Deze uitspraken deed hij echter vorige week, waardoor de gemaakte afspraken van vandaag ook als geruststelling voor de thuisploeg moeten dienen.