De gele kaart die Ricardo van Rhijn in het duel tegen FC Utrecht ontving wordt niet geregistreerd. Dit meldt de KNVB maandagmiddag. Van Rhijn ontving de gele kaart nadat de scheidsrechter een overtreding op Jordy van der Winden constateerde. Het was echter Daley Blind die de overtreding maakte, niet de rechtsback van Ajax.

Ajax heeft dubbel geluk, want de gele kaart kan niet worden omgezet op de naam van Blind. Op het wedstrijdformulier is geen melding gemaakt van de situatie en daardoor is het niet mogelijk voor de KNVB om de gele kaart alsnog aan Blind te geven. Zowel Blind als Van Rhijn pakten in de Eredivisie drie gele kaarten. Bij de vijfde gele kaart wacht de speler een schorsing van één wedstrijd.

Overigens ontstond er gisteren onterecht de gedachte dat Blind wel heel erg veel geluk zou hebben. FOX Sports maakte melding van het feit dat Blind tegen vier gele kaarten opliep in de Eredivisie en dus bij de volgende gele kaart geschorst zou zijn. Voorafgaande aan de wedstrijd tegen FC Utrecht stond Blind echter op drie gele kaarten en door het hierboven beschreven incident blijft hij dit ook staan. Een schorsing van de middenvelder annex linksback is dus nooit aan de orde geweest.