De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond niet weten te winnen van titelconcurrent FC Twente. Een boeiend duel eindigde in 1-1, nadat Ajax nog wel op voorsprong was gekomen. Ajax vergat vervolgens de wedstrijd tegen het tiental van FC Twente te beslissen en kreeg het deksel op de neus.

Rode kaart

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor FC Twente, dat de lat raakte vanuit een hoekschop. Na een halfuur spelen moest FC Twente met een tiental verder, omdat Kika van Es een rode kaart kreeg. Ze hielp haar doelvrouw door de bal met de hand te stoppen, wat logischerwijs leidde tot rood en een strafschop. Desiree van Lunteren wist dit cadeautje echter niet te benutten. Zo bleef het voor rust 0-0.

Voorsprong

In de tweede helft gingen de Ajax Vrouwen er fel in en een kwartier voor tijd was daar dan eindelijk de voorsprong, dankzij een goal van Inessa Kaagman. Lang kon er echter niet van de voorsprong genoten worden, want al snel lag de 1-1 in het net. Dat was ook de eindstand.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens; Oudemast, Kaagman, Van Lunteren; Van den Bighelaar, Bakker, Reichardt