Jong Ajax deelt de punten met FC Den Bosch. Na een kaartenregen (tien gele kaarten!) en een aantal grote kansen voor spits Kaj Sierhuis, konden de beloften de winst niet meenemen naar Amsterdam. Jurgen Ekkelenkamp maakte de enige goal namens Jong Ajax.

Slecht begin
De wedstrijd in Den Bosch begon al snel in flinke mineur. Binnen drie minuten raakte Noa Lang in een duel geblesseerd. Terwijl de vleugelspeler nog buiten de lijnen op de grond lag en Jong Ajax met tien man speelde, kon FC Den Bosch de 1-0 maken. Na 6 minuten blunderde de verdediging en kon Stefano Beltrame namens FC Den Bosch eenvoudig binnenschieten.

De eerste grote kans voor Jong Ajax kwam in de negentiende minuut. Sierhuis vertrok, op het oog vanuit buitenspelpositie, maar mocht verder van de grensrechter. Hij benutte de kans echter niet en schoof de bal net aan de verkeerde kant langs de paal.

In de gehele eerste helft deelde scheidsrechter Christian Mulder de gele kaarten makkelijk uit. Zo kreeg ook Bouyaghlafen, aanvaller van Den Bosch al een gele kaart. Vlak voor rust kreeg hij het aan de stok met verdediger Navajo Bakboord. Hij reageerde zich af op scheidsrechter Mulder en kreeg zijn tweede gele kaart te zien.

Alles en iedereen op een speelhelft
In de tweede helft speelde het spel zich vrijwel de hele tijd op de helft van FC Den Bosch af. Danilo Pereira da Silva mocht, na zijn goede invalbeurt van vorige week, een half uur invallen. Buiten een goed afstandsschot van de 16-jarige Ryan Gravenberch en een aantal corners kwam Jong Ajax maar moeilijk door het stug verdedigende Den Bosch. Totdat Jurgen Ekkelenkamp de bal dichtbij het doel in zijn voeten kreeg. Hij toonde zijn neusje voor de goal en schoot de bal hard in het dak van het doel.

Na de gelijkmaker leek Jong Ajax al snel op voorsprong te komen. Na een goede voorzet vanaf de zijkant, kopte Sierhuis mooi binnen. Er werd echter gevlagd en Sierhuis werd teruggefloten. Daarna kreeg de spits van Jong Ajax in de 89e minuut en in de extra tijd weer enorme kansen, maar tot ongeloof van Michael Reiziger werden de kansen niet benut.